José Al

José Al (1968) is geboren en getogen in Zaandam en in 2004 gestart met een vrijgevestigde praktijk. Zij studeerde af aan de Hogeschool Haarlem in de ‘Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening’ en daarna volgden vanuit de behoefte aan verdieping verschillende studies zich op. Onder andere van 'Transpersoonlijke Psychologie' naar ‘Psychosociaal Therapeut’ tot 'Regressie- en Hypnotherapeut' tot werken met de systeemtherapie (Familieopstellingen).

Zij werkt tevens vanuit de Landelijke Meldcode Huiselijk Geweld en (kinder)Mishandeling. Naast de diploma’s en jarenlange werkervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg heeft vooral het leven zelf met alle ervaringen en contacten haar gevormd tot de mens en therapeut die zij is.
Haar hart ligt met name bij het werken met volwassenen. Vrouwen en mannen die als kind op welke wijze ook getekend en gevormd zijn door misbruik, verwaarlozing, mishandeling en huiselijk geweld. Met een innerlijk doolhof vol pijn, angst, onzekerheden en geheimen als gevolg. Het menselijk lichaam lijkt in die zin wel op een geschiedenisboek, waarin alles terug te vinden is. Door het leven getekend. Dan kan het goed zijn ‘om de weg naar buiten’ te gaan. Doordat de straf op zwijgen levenslang is. Om samen met de therapeut woorden te vinden voor het onzegbare. Slachtoffers hebben een therapeut nodig met een grote fijngevoeligheid voor integriteit, menselijke waardigheid en grenzen. Iemand die de ruimte en tijd voor jou maakt om een vertrouwensband op te bouwen. Dat zou zij graag voor jou willen zijn.